Meditatieve wandelingen

We zijn door en door verbonden met de natuur. Niet natuur als ‘alles waar de mens niet aan heeft gezeten’. Maar natuur als levenskracht. Het levensproces dat vanzelf gaat. In de ervaring van verbinding ontdekken we onszelf als een onderdeel van dit kosmische proces. Geen onderscheid meer tussen ons innerlijk en het landschap om ons heen.

Hoe doe je dat, die verbinding maken? Of moet je er misschien iets voor laten? En hoe worden we op onszelf teruggeworpen en ervaren we onszelf als apart staand?  

 

In de natuur, het landschap, kunnen we dat goed onderzoeken, vertrouwd raken met het bewustzijn in verbinding en ontdekken hoe we ons daarvoor kunnen openen. Ook als we in minder comfortabele omstandigheden verkeren.

 

We hebben daarvoor een eenvoudig programma met mensen die al vertrouwd zijn met meditatie. Met maximaal vier deelnemers hebben we vier keer een wandeling in een mooi natuurgebied waar we vrij rond kunnen dwalen. In kleine stapjes onderzoeken we hoe we ons open kunnen stellen voor een diepgaande verbinding met het landschap. Na de wandeling vertellen we elkaar wat we ontdekt hebben. Zo leren we ook van elkaar.

De eerstvolgende wandelingenreeks start op 8 september gevolgd door 22 september, 20 oktober en 24 november. Start telkens om 9.00 uur, in de uiterwaarden tussen Wijhe en Olst.

 

Als je belangstelling hebt neem dan contact op.